Пиріжки з капустою

Тісто:

  • 250 мл кефіру
  • 60 г пресованих дріжджів
    ТМ «Духмяна хата»
  • 1 ст. л. цукру
  • 125 мл рослинної олії
  • 750 г борошна

Начинка:

  • 1 невеличка головка капусти
  • 1—2 моркви
  • Рослинна олія
  • 1 яєчний жовток
  • Спеції (сіль, перець)

Приготування тіста:

Кефір із рослинною олією підігріти до теплого стану, додати дріжджі пресовані ТМ «Духмяна хата», цукор та перемішати. Накрити рушником
і залишити у теплому місці на 10—15 хв. Щойно опара підійде, додати сіль
і просіяне борошно. Замісити тісто, накрити рушником і залишити його підходити у теплому місці (десь на 30 хв).

За цей час приготувати начинку:

Капусту пошинкувати, моркву натерти і посмажити на рослинній олії
зі спеціями 15—20 хв до готовності. Коли тісто підійде, сформувати пиріжки
з начинкою і, поки духова шафа нагріється, залишити трохи підійти на деко. Змастити жовтком. Випікати 15—20 хв при 200 °С.

Смачного!