Пампушки з часником

Тісто:

  • 30 г пресованих дріжджів
    ТМ «Духмяна хата»
  • 2 курячих яйця (1 для змащування)
  • 250 мл молока
  • 1 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. олії
  • 0,5 ч. л. солі
  • 500 г борошна

 

Заправка:

  • Часник, сіль, зелень

 

Приготування:

Дріжджі пресовані ТМ «Духмяна хата» розтерти із цукром. Додати тепле молоко і вимішати. Додати яйце та перемішати. Додати олію та поступово просіяне борошно. Ретельно вимісити тісто, накрити рушником і поставити в тепле місце приблизно на 1 год. Часник вичавити в тарілку, додати олію, сіль та дрібно нарізану зелень. Коли тісто збільшиться в об’ємі удвічі, поділити його на порції розміром з велике яйце та сформувати з них круглі булочки. Деко змастити олією чи вкрити пекарським папером, викласти на нього пампушки, трохи придавити та залишити на 30 хв для вистоювання. Змастити збитим яйцем пампушки і поставити у розігріту до 220 ℃ на 20—30 хв. Готові гарячі пампушки змастити часниковим соусом.

Смачного!