Рулет «Бейглі» з горіховою начинкою

Тісто:

  • 200 г маргарину
  • 50 г вершкового масла
  • 50 мл теплого молока
  • 25 г пресованих дріжджів
    ТМ «Духмяна хата»
  • 150 г сметани
  • 2 яєчних жовтка
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 500 г борошна

Начинка:

  • 200 г волоських горіхів
  • 150—200 г цукру
  • 50 мл води
  • 50 г родзинок
  • 1 терте яблуко
  • Цедра 1 апельсина (лимона)
  • Ванілін
  • Абрикосовий джем
  • 1 ст. л. рому

 

Приготування тіста:

Дріжджі пресовані ТМ «Духмяна хата» розвести у теплому молоці з 1 ст. л. цукру, накрити рушником та поставити підходити на 10—15 хв. Просіяне борошно перетерти в крихту з холодним натертим маргарином та вершковим маслом. Додати яєчні жовтки, розведені дріжджі, сіль, сметану. Швидко замісити тісто, підливаючи у разі потреби холодну воду (тісто має бути м’яким). Залишити на 20—30 хв.

Приготування начинки:

Горіхи посмажити, перемолоти у м’ясорубці або у блендері. Воду закип’ятити із цукром і залити горіхи. Додати родзинки (попередньо замочити їх у гарячій воді з 1 ст. л. рому), цедру апельсина, натерте яблуко і ванілін. Все перемішати (начинка має бути, як густе повидло). Остудити до кімнатної температури.

Формування рулетів:

Розкачати шматочок тіста вагою 200—250 г у прямокутний пласт. Змастити тонким шаром абрикосового джему і викласти на нього 200—250 г начинки. Розрівняти рівномірно пальцями, змоченими у воді або в розтопленому маслі. Готові рулети покласти у форму і поставити у розігріту до 190—200 °С духовку на 30—40 хв.

Смачного!