Лимонний пиріг

Тісто:

 

25 гр пресованих дріжджів ТМ «Духмяна Хата»

200 гр масла вершкового

400 гр борошна

150 мл молока

1 яйце

50 гр (2 ст.л.) цукру

дрібка солі

1 пакетик ванільного цукру

 

Кількість інградієнтів для форми  d=28 см

Начинка:


2 лимони

350 гр цукру

1 ст.л. манної крупи

 

Меренга:

240 цукрової пудри

4 яєчні білки (заздалегідь охолодженні)

2 ч.л. лимонного соку

1 пакетик ванільного цукру

дрібка солі

 

Приготування:

  • В теплому молоці розвести легкі на підйом дріжджі Духмяна Хата. Додати цукор і залишити на 20 хв. для активації дріжджів (повинна піднятися легка піна).
  • В чашку всипати борошно, натерти туди на крупній терці холодне вершкове масло, добавити сіль, ванільний цукор, перетерти злегка руками.
  • В масляну крихту розбити яйце, влити розведені в молоці дріжджі, замісити тісто.
  • Тісто покласти в чашку, накрити серветкою і помістити в холодильник на 30-40 хв.
     

Начинка:

Начинку готуємо безпосередньо перед збиранням пирога, щоб лимони не дали зайвого соку.

  • Лимони помити, обсушити, нарізати кусочками (не очищуючи від шкірки), видалити кісточки і пропустити через м’ясорубку.
  • До лимонів всипати цукор, перемішати, добавити манну крупу — перемішати.


 

Збираємо пиріг:

  • Готове  тісто розділити на 2 рівні частини. Одну частину розділяєм ще на дві рівні частини. Загалом вийде три шматки тіста — один більше,  два менше.
  • Більшу частину тіста розкатати і покласти на дно форми для пирога, краї повинні злегка звисати.
  • Викласти  на нього половину лимонної начинки.
  • Розкатати другу меншу частину тіста, накрити ним начинку, на нього викладаємо другу частину лимонної начинки
  • Розкатуємо шматок тіста, що залишився, закриваємо пиріг, защипуємо краї і верхній шар тіста наколоти виделкою в деяких місцях, щоб виходило повітря
  • Випікати пиріг в нагрітій духовці, при 180 оС. 30 хв.

 

Меренга:

  • Збиваємо міксером яєчні білки, додаємо ванілін, збиваємо до стійких піків
  • Дістаємо пиріг і покриваємо верх меренгою. А потім -  ще у піч на 10 хвилин.

Пиріг можна прикрасити цукровою пудрою, шматочками лимоннної цудри та м'яти.

 

Ви можете бути впевнені у своїй випічці , адже із живими активними дріжджами Духмяна Хата тісто вийде бездоганним! Такі дріжджі легко впораються з випічкою будь-якої складності – навіть із великим вмістом цукру та жиру!

Смачного!